Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στη Γερμανία

Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στo Düsseldorf της ΓερμανίαςΣτις 27 και 28 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά στο Düsseldorf και τη Frankfurt am Main οι συναντήσεις γνωριμίας κι ενημέρωσης του προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλη Μαγειρία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία.
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των Ομογενών και της οργανωμένης Ομογένειας για τους ιδρυτικούς σκοπούς και στόχους της ΠΒΑ και η εξέταση δημιουργίας προϋποθέσεων συνεργασίας με τους ομογενειακούς φορείς για την καλύτερη προώθησή τους.

Στο Düsseldorf η ανταπόκριση των Ομογενών υπήρξε εντυπωσιακή κι ενθαρρυντική. Στις συναντήσεις πέραν μέρος ευάριθμοι Έλληνες ομογενείς βλαχικής καταγωγής αλλά και η οργανωμένη Ομογένεια. Τις θεσμικές εκφράσεις εκπροσώπησαν εκ μέρους του Έθνους ο κ. Ιάκωβος Κολλάρος από το Προξενείο της Ελλάδος στο Düsseldorf και εκ μέρους του Γένους και του Μητροπολίτου Γερμανίας και Έξαρχου Κεντρικής Ευρώπης κ.κ. Αυγουστίνου ο ιερέας Ιωάννης Ψαράκης.

 

 

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας με τον ιερέα κ. Ιωάννη ΨαράκηΑπό τις ομογενειακές οργανώσεις έλαβαν μέρος: ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας και Υπεύθυνος Ευρώπης κ. Βασίλειος Γκερμότσης, ο κ. Κοσμάς Λουτσόπουλος από την ΟΕΚ (Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων), ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας βλαχικής καταγωγής από το Ματσούκι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας κ. Απόστολος Τζιόγκας, η κ. Μαρίνα Χατζηιωαννίδου αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Düsseldorf Βράντζας Γεώργιος, ο κ. Ρούγας πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Düsseldorf, ο κ. Κωνσταντίνος Κολιάκης πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Βούπερταλ, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης πρόεδρος του Φιλανθρωπικού συλλόγου Hagen, oι κύριοι Θεόδωρος Όλυμπος και Κωνσταντίνος Κουπάντσης κι ο ομογενής δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Europolitis κ. Βασίλης Βούλγαρης που κάλυψε την εκδήλωση. Οι Κεφαλοβρυσιώτισσες ομογενείς κυρίες Διαμάντω Πότση, Χρύσουλα Τζιόγκα και Καραμάνη Βασιλεία από το Σύνδεσμο Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας ετοίμασαν παραδοσιακές πίτες κι εδέσματα για τη συνάντηση.

 

Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στo Düsseldorf της Γερμανίας Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στo Düsseldorf της Γερμανίας Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στo Düsseldorf της Γερμανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και ώρα 16:00 πραγματοποιήθηκε στο ίδιο πλαίσιο η συνάντηση του προέδρου της ΠΒΑ στο SCHLOSSBLICK Starkenburger Frankfurt am Main.
Στη συνάντηση της Φρανκφούρτης έλαβαν μέρος αρκετοί ΄Ελληνες ομογενείς. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η συμμετοχή ευάριθμης ομάδας νέων βλαχικής καταγωγής από την ευρύτερη περιοχή. Παραβρέθηκαν: ο αντιπρόεδρος της ΠΒΑ και Υπεύθυνος Ευρώπης Βασίλειος Γκερμότσης, ο Υπεύθυνος της ΠΒΑ του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Έσσης κ. Αντώνιος Βαρβάρας, ο κύριος Γεώργιος Χαντζάρας κι ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Βλάχων Νυρεμβέργης κ. Βασίλειος Τάχος.

Συνάντηση της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με ομογενείς στη Φρανκφούρτη

 

Αναζήτηση