Βιβλίο Επισκεπτών

Καταχώρηση Μηνύματος


Ελένη

Δεν έχω βλάχικη καταγωγή. Είστε αξιοθαύμαστοι, έχετε φιλοπατρία και έντονο το αίσθημα της ευεργεσίας.


Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
Γιώργος Λιούτας του Αλεξάνδρου

Καλησπέρα πατριώτες. Είμαι καθαρός Βλάχος απο την Μηλιά Μετσόβου. Λιούτας η οικογένεια του πατέρα μου. Νιτσοτόλης η οικογένεια της μητέρας μου .


Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΑΝΗΣ

Σας χαιρετώ από την Καρδίτσα, και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είμαι καθηγητής τεχνολογίας ξύλου, και θα ήθελα να γνωρίζετε πως την εξαιρετική παρουσίαση του κυρίου Παγανιά Κωνσταντίνου, για το κατράνι/κατράμι (http://www.vlahoi.net/politismos/to-katrani), την χρησιμοποιούμε στο ΤΕΙ, σε μάθημα μας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.


Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017
Έλενα

Ειμαι μιση βλαχα και μιση πηλιοριτισα


Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
Αναστασία Καλαντζή

Καλησπέρα και καλή χρονιά του 2017, με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αντοχές στον αγώνα μας. Ένα μεγάλο μα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έμαθα για τη μιά μεριά της καταγωγής μου, της συγχωρεμένης μανούλας μου, από τη πολύ ενημερωτική, επιστημονική-ιστορική ιστοσελίδα σας. Η μητέρα μου κατάγονταν από το Βελεστίνο, κωμόπολη λίγο έξω από το Βόλο, Βλάχα στη καταγωγή από πάππου προς πάππου. Η μικρή της αδελφή, που ζει, κι ο ένας από τους δυο αδελφούς της, κι αυτός εν ζωή μιλούν πολύ καλά τα Βλάχικα, ως γνωστόν μόνο προφορική γλώσσα. Πάντα ήθελα να μάθω, ήξερε λίγα η μητέρα μου [πατρικό επίθετο: Τσουμπέκου], και έτσι πολύ ελάχιστα έμαθα, λέξεις και να μετρώ ως το δέκα. Έλεγα να μου μάθουν οι θείοι μου, αλλά λόγω υπέρογκων δικών μου οικογενειακών υποχρεώσεων δεν είχα το χρόνο. Πάντα έψαχνα να βρω τις ιστορικές, εθνογραφικές και ανθρωπολογικές ρίζες της βλαχικής εθνογέννεσης και κάποιο λεξικό της βλάχικης γλώσσας, και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό κουράγιο στην υπέροχη δουλειά που προσφέρετε σε όλους μας και πάντα υγεία και αγάπη στη ζωή σας!!


Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017
 
Powered by Phoca Guestbook