Χοάρα Μουσιάτα: Τα Λιβάδια του Πάικου, ο τόπος η ιστορία, οι άνθρωποι

Μεγάλα ΛιβάδιαΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του λευκώµατος «Χοάρα Μουσιάτα: Τα Λιβάδια του Πάικου, ο τόπος η ιστορία, οι άνθρωποι» του καθηγητή κ. Φώτη Κιλιπίρη, Κοινοτάρχη Λιβαδίων του Νοµού Κιλκίς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, Εθνικής Αµύνης 4 ( έναντι Λευκού Πύργου).

Με τιμή Ευάγγελος Μπαλάσκας Νομάρχης

Μεγάλα ΛιβάδιαΝοσταλγία και καημός, βαθειά αγάπη και υπερηφάνεια οδηγούν τα βήματά μας και τον νου μας, την ψυχή μας και τη μέριμνά μας, ξανά και ξανά, παντοτινά, στις ρίζες μας και στα μέρη μας, στα ψηλά  βουνά μας και στους θερμούς δεσμούς του αίματός μας. Είναι ένας ευρύς, πολύ βαθύς και στους τρίτους αφανής, κύκλος της ζωής, όπως οι προαιώνιοι κύκλιοι χοροί μας κι η καρδιά μας.

Ξαφνικά, από το πουθενά, λάμπουν ξανά στα βουνά τα βλαχοχώρια μας, αστράφτει η λεβεντιά, ανάβει ευλαβικά σαν αναστάσιμη λαμπάδα η συνεισφορά μας στον βωμό του Γένους, αναδύεται στις πόλεις με ισχυρούς αρμούς ο κόσμος μας σεβαστός, μάς σέβονται πάλι όλοι. Ψάχνουν τους προγόνους τους και, σαν βρίσκουν Αρμάνους κρυμμένους στη γενιά τους, επιδεικνύουν με καμάρι αυτόν τον ζωντανό τίτλο ευγενείας.

Ν. Ι. Μέρτζος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Νιβεστιάνος


Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18:00 Χαιρετισμός από τον κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, Νομάρχη Κιλκίς.

18:05 Χαιρετισμός από τον κ. Δημήτρη Σισμανίδη πρόεδρο Τ.Ε.Δ.Κ Ν Κιλκίς.

18:10
Πρόλογος από τον καθηγητή κ. Φώτη Κιλιπίρη, Κοινοτάρχη Λιβαδίων.

18:20
Παρουσίαση του λευκώµατος από:
τον κ. Νίκο Μέρτζο, πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
τον κ. Μιχάλη Ταµίλο, Δήµαρχο Τρικάλων
τον κ. Αλέκο Καχριµάνη, Νομάρχη Ιωαννίνων.

19:00     Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια των Λιβαδίων από την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου.

19:30 Δεξίωση.

Αναζήτηση