Π.Ο.Π.Σ.Β - Ανάβαση στον Όλυμπο

Π.Ο.Π.Σ.Β - Ανάβαση στον ΌλυμποΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων καλεί τα μέλη και τους φίλους πού έχουν εμπειρία στην ορειβασία στην πρώτη περιβαλλοντική της εκδήλωση «Γνωριμία με τα βουνά μας» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Αυγούστου και περιλαμβάνει την ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου Μύτικας ή Πάνθεον στα 2917 μέτρα. Στόχος της πρωτοβουλίας της ΠΟΠΣΒ είναι να γνωρίσουν οι νέοι κυρίως τον πολύπτυχο κόσμο των βουνών καθώς και τους δεσμούς ανάμεσα στην φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των Βλάχων. Η ετήσια αυτή περιβαλλοντική εκδήλωση ξεκινά φέτος από τον Όλυμπο και θα συνεχίσει στα βουνά της μητροπολιτικής βλαχικής Πίνδου. Την πρώτη αυτή περιβαλλοντική εκδήλωση την συνδιοργανώνουν η Π.Ο.Π.Σ Βλάχων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλυβίων Κοκκινοπλού Ελασσόνας. Η διαδρομή διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ώρα 17:00 μ.μ
Άφιξη στον οικισμό ΚΑΛΥΒΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ 16km από Ελασσόνα. Από την πλατεία τού οικισμού ξεκινά ο δρόμος για τον Όλυμπο. Συνεχίζουμε με το αυτοκίνητο για 10 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένου δρόμου .Εκεί παρκάρουμε τα αυτοκίνητα. Ακολουθούμε με τα πόδια την συνέχεια τού ιδίου δρόμου [χωματόδρομος σε κακή κατάσταση] για 15 χιλιόμετρα απολαμβάνοντας την θέα και την αγριότητα τού τοπίου και σε 2,5 ώρες φθάνουμε στα ΙΣΙΩΜΑΤΑ υψόμετρο 2600. Εκεί είναι το σημείο ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ και ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ.

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ώρα 6:00 π.μ
Ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου Μύτικας ή Πάνθεον στα 2917 μέτρα. Η ανάβαση θα διαρκέσει περίπου 2 [δύο] ώρες και η θέα δεν περιγράφεται. Παραμονή στην κορυφή για μισή ώρα και επιστροφή στο σημείο κατασκήνωσης στα ΙΣΙΩΜΑΤΑ. Επιστροφή.
Οι διοργανωτές προσφέρουν την δυνατότητα μεταφοράς τού εξοπλισμού στον χώρο κατασκήνωσης και φύλαξης του καθώς και οδηγούς-ορειβάτες. Τα δύο καταφύγια στην θέση ΙΣΙΩΜΑΤΑ είναι 30 και 80τμ και θα αποτελέσουν κέντρο διοίκησης, πρώτων βοηθειών και προστασίας από καταιγίδα. Οι συμμετέχοντες έρχονται και ακολουθούν την ανάβαση με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν μαζί τούς παπούτσια ορειβασίας, ζεστά ρούχα για την νύχτα, υπνόσακο και σκηνή επιβίωσης, νερό και τρόφιμα, υλικά και φάρμακα για πρώτες βοήθειες.

 

Αναζήτηση