Λεξικό της Κουτσοβλαχικής του Λιβαδίου Ολύμπου

Λεξικό της Κουτσοβλαχικής του Λιβαδίου Ολύμπου, Κώστας Ε. ΠροκόβαςO Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης προέβη στην έκδοση του έργου ‘Λεξικό της Κουτσοβλαχικής του Λιβαδίου Ολύμπου – Λέξεις, Ιστορία, Παράδοση & Λαίκός Πολιτισμός – Παράγωγα, Συνώνυμα, Ετυμολογία’ του συγγραφέα Κώστα Προκόβα, πρ. Διευθυντή του Ιδρύματος Μ. Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ.

Το Λεξικό αυτό, τα δικαιώματα του οποίου εδώρησε ο συγγραφέας στον Σύλλογό μας. εξέδωσε με δικούς του πόρους ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ‘Ο Γεωργάκης Ολύμπιος’. Σας είναι σίγουρα γνωστή η ιστορία του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ‘Ο Γεωργάκης Ολύμπιος’, ο οποίος και εκπροσωπεί την παροικία των τουλάχιστον 15.000 με 20.000 εκ Λιβαδίου Ολύμπου καταγομένων Θεσσαλονικέων, ενός εκ των αρχαιότερων Συλλόγων της Θεσσαλονίκης -1908- και των πολλών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρέμβασης.

Εξέχοντα μέλη της Λιβαδιώτικης Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, έχουν χαράξει με την παρουσία τους και τη συμβολή τους τη ζωή της πόλης μας, από υψηλές θέσεις ευθύνης, τόσο στη διοίκηση, όσο και στην κοινωνία, όπως ο αείμνηστος Παύλος Ζάννας, ο πρέσβης Κυβερνίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Συνδίκας, ο νυν Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Πρώτος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά τη μεταπολίτευση Δημήτρης Ζάννας,

Στο θαυμάσιο και ογκωδέστατο (720 σελίδων) αυτό έργο, που δεν είναι ένα απλό ερμηνευτικό λεξικό ή ένα γλωσσάρι, ο συγγραφέας καταθέτει άπειρα λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία του τόπου του, κάνοντας το πόνημα του να αποτελεί ένα γλαφυρότατο αφηγηματικό λογοτέχνημα, γεμάτο από ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της περιοχής του Ολύμπου.
Το Λεξικό αυτό, ο Σύλλογός μας το διαθέτει στην προσιτότατη τιμή των 35 €, πολύ χαμηλότερη ανάλογων έργων, διότι ο στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοσή του.
Σας ευχαριστούμε θερμά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν, είτε αποστέλλοντας ταχυδρομική επιταγή 35 € (συν τα έξοδα αποστολής), είτε με αντικαταβολή.
Η διεύθυνση του Συλλόγου μας είναι :Γ. Σχολαρίου 3, 54644 Θεσσαλονίκη, τηλ. & fax 2310.812666
e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Διαβάστε online το Λεξικό που φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα: Η πολιτιστική κληρονομιά των Βλάχων μέσα από τα τεκμήρια του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αναζήτηση