Τρέχοντας στα χνάρια της Αρκούδας - Μέτσοβο 2013

Metsovo Race 2013Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου με την αρωγή των Δήμου Μετσόβου, Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου, Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Ορειβατικού Μορφωτικού Συλλόγου Ανηλίου διοργανώνουν στις 26 Μαϊου 2013 ορεινό αγώνα τρεξίματος με τίτλο "Τρέχοντας στα Χνάρια της Αρκούδας".
Η χάραξη της διαδρομής έγινε από τον αθλητή Νίκο Καλοφύρη. Τρέχοντας σε πολλούς διεθνείς αγώνες και κάνοντας πολλά χιλιόμετρα στα μονοπάτια της περιοχής έφτασε ο καιρός όλη αυτή η εμπειρία να μεταφερθεί και στον αγώνα μας. Η διαδρομή, οδηγεί μέσα από παλιά και δύσβατα μονοπάτια, στο βιότοπο της καφέ αρκούδας.

 

 

Στόχος του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση των αθλητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της καφέ αρκούδας. Το φυσικό περιβάλλον, η ιστορία και η ομορφιά της περιοχής θα σας κάνουν να αισθανθείτε εναρμονισμένοι με τις ρίζες μας που δεν είναι άλλες από τη φύση και το σεβασμό προς αυτή.

Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολύ εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα αλλά κι από τον καθένα μας για περίπατο ή ορειβασία.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 36,5χλμ. με 2.350μ. υψομετρικής διαφοράς.
Περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής, σχηματίζοντας ένα οκτάρι με το πρώτο κομμάτι μήκους 20 χλμ. να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο μήκους 16,5χλμ. δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου.

 Περισσότερες πληροφορίες στο  http://www.metsovorace.gr/

Στα Χνάρια της Αρκούδας - animation διαδρομής from GO experience on Vimeo.

Αναζήτηση