Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης - Παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα Κώστα Προκόβα

Σύλλογος Λιβαδιωτών ΘεσσαλονίκηςΜε μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Γεωργάκης Ολύμπιος"
εξέδωσε τα δύο τελευταία βιβλία του Κώστα Προκόβα, πρ. Διευθυντή του Ιδρύματος Μ. Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ., ο οποίος εδώρισε τα δικαιώματα του πνευματικού του μόχθου στον Σύλλογό μας. Τα βιβλία, "Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι - Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου" και  "Τότε που παίζαμε - Λαϊκά παραδοσιακά Παιχνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου" θα κυκλοφορήσουν από την Παρασκευή 30/7/2010. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Αυγούστου, στις 11.30 πμ στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο Λιβαδίου.


Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι - Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου1. "Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι - Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου"
Εξέχουσα μορφή και προσωπικότητα του Συλλόγου μας, ο Κώστας Προκόβας, μας το θυμίζει αυτό με την στεντόρεια και αρμονική φωνή της σεμνότητάς του και με την αστείρευτη πέννα του, καταθέτοντας τις δικές του μνήμες ως σπονδή στο βωμό της κοινωνικής μας συνείδησης,
διεγείροντάς την και κρατώντας την άγρυπνη με απαράμιλλο τρόπο. Με το νέο του βιβλίο ‘Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι. Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου - Ιστορία, Παιδεία, Παράδοση, Λαϊκός Πολιτισμός, Πρόσωπα και μνήμες’, ο Κώστας Προκόβας καθίσταται κοινωνός της ράθυμης πολλές φορές αυτογνωσίας μας, ταράζει τα νερά της κοινωνικής μας ραστώνης και ευαισθησίας και απομακρύνει τρυφερά τα στρώματα της όποιας σκουριάς έχει επικαθήσει επάνω στις μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Το βιβλίο παρουσιάζουν ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Νίκος Βαρζάμης και ο συγγραφέας Κώστας Προκόβας. Προλογίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Συνεφάκης.

2. Τότε που παίζαμε - Λαϊκά παραδοσιακά Παιχνίδια του Λιβαδίου ΟλύμπουΤότε που παίζαμε - Λαϊκά παραδοσιακά Παιχνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου" Προσπάθησα να καταγράψω τα λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια του Λιβαδίου – τα περισσότερα είναι τουλάχιστον πανελλήνια σε διάφορες παραλλαγές – όπως τα έπαιξαν οι προπολεμικές και οι πρώτες μεταπολεμικές γενιές. Όπως τα θυμήθηκα και όπως μου τα θύμισαν. Ήταν μια αποκάλυψη για μένα η διαπίστωση ότι το κάθε παιχνίδι είχε έναν ή περισσότερους παιδαγωγικούς σκοπούς. Όλα είναι σχολείο εποπτικό, πρακτικό’, λέει ο Κώστας Προκόβας στην εισαγωγή αυτού του πονήματός του ‘Λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου’. Είναι σε απόλυτη γνώση του Κώστα Προκόβα, όταν η πέννα του καταγράφει τα παιχνίδια των παιδικών του μνημών, ότι διεγείρει τις μνήμες των παλαιοτέρων, μνήμες που ίσως σκούριασαν από τον αδυσώπητο χρόνο, αλλά που στην ουσία είναι μνήμες απέραντης τρυφεράδας, μνήμες γεμάτες νοσταλγία για μια ‘ανέμελη’ νιότη, που ούτε οι δύσκολοι καιροί των εποχών εκείνων μπόρεσαν να εξαλείψουν, μνήμες που αμέσως φέρνουν χαμόγελο στα χείλη. Tο βιβλίο παρουσιάζουν η Γλυκερία Γκρέκου, εκπαιδευτικός και ο συγγραφέας Κώστας Προκόβας. Προλογίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Συνεφάκης.

Τα βιβλία τιμώνται 20 € το πρώτο και 15 € το δεύτερο. Σε περίπτωση ταυτόχρονης αγοράς, υπάρχει έκπτωση 5 € (σύνολο 30 € τα δύο).
Είναι μιά μεγάλη και επίπονη προσπάθεια του Συλλόγου μας να εκδόσει τα θαυμάσια αυτά έργα και είμαστε σίγουροι ότι θα βρει ανταπόκριση από όλους σας.

Συνιστούμε απερίφραστα να τα προμηθευτείτε.
Λόγω της περιόδου του καλοκαιριού, η λέσχη μας είναι κλειστή. Λειτουργεί τηλεφωνητής και fax στο 2310 812666.
Περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες μέσω mail - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα:
6972 336232 (Γ. Συνεφάκης) - 6972 771144 (Α. Καραβίδα) - 6974 086153 (Δ. Κοκκινοπλίτης) & 6973 361154 (Κ. Μουσένας).

Αναζήτηση