Εκδήλωση & έκθεση φωτογραφίας: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ» (Γιάννινα 23/5/2011)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ» (Γιάννινα 23/5/2011)Η πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τίτλο: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ». Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, μέσα από το λόγο, την εικόνα και τον ήχο.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομιλία του Ηπειρώτη κ. Μάρκου Αντωνίου.

Πρόκειται για τον λογοτέχνη που πρώτος εισήγαγε σε άρθρο του τον παραπάνω τίτλο που έγινε βιβλίο, εκπομπή και ντοκιμαντέρ, μέρος του οποίου θα προβληθεί στην εκδήλωση. Παράλληλα, τέσσερα συρρακιώτικα τραγούδια ερμηνευμένα από τοπικούς μουσικούς και γυναίκες καταγόμενες από την περιοχή, θα διανθίσουν την εκδήλωση.
Στη συνέχεια, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, 40 φωτογραφικοί πίνακες μεγάλων διαστάσεων του Συρράκου θα δώσουν στους επισκέπτες στοιχεία του σημαντικού παρελθόντος και του πολλά υποσχόμενου παρόντος ενός από τα χωριά που απετέλεσαν σημεία αναφοράς στην Ιστορία της Ελλάδας.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι ως τις 31 Μαΐου 2011, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 11 πμ -01.00 μμ και 7.00 μμ -9.00 μμ και η είσοδος είναι ελέυθερη.


Για την «Μέθεξις» στη συγκεκριμένη εκδήλωση συναντώνται «οικιοθελώς και αφιλοκερδώς» καταθέτοντας την άποψή τους, μέλη της καταγόμενα από το Συρράκο ή φίλοι του που έζησαν στις πόλεις της Ηπείρου με τον μεγαλύτερο αριθμό συρρακιωτών μετά την σταδιακή ερήμωσή του τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Γκαρτζονίκας (Γιάννινα), Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Πρέβεζα), Χρήστος Κατσάνος (Άρτα) και Ηλίας Γκαρτζονίκας (Γιάννινα).

Η έκθεση ήδη έχει παρουσιαστεί στο Συρράκο και στην Αττική (Δήμο Περιστερίου)

 

 

BLOG ΕΚΘΕΣΗΣ: http://ekthesisyrrako.blogspot.com

 

ΤΡΕΪΛΕΡ

Αναζήτηση