«Βλαχόφωνος ελληνισμός» από την τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ»

Με μια σημαντική στιγμή άρχισε το 2011 για την τηλεοπτική παραγωγή «Εν Χορώ» των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα, που προβάλλεται στα Γιάννινα από τον σταθμό «Ήπειρος TV1», αφού η εκπομπή «Εν Χορώ στην Κωνσταντινούπολη» προβλήθηκε στην Πόλη ενώπιων του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου και μελών της Ιεράς Συνόδου, σε εκδήλωση του Συλλόγου Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου Κωνσταντινουπόλεως.

Επρόκειτο για την καταγραφή του οδοιπορικού του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών στην Πόλη το περασμένο καλοκαίρι. 
Η 11η χρονιά συνεχίζεται με την εκπομπή «Βλαχόφωνος ελληνισμός».
Ιστορία των Βλάχων, γλωσσικό ιδίωμα, έθιμα, παραδόσεις, χοροί, διασπορά στον ελληνικό και βαλκανικό χώρο και άλλα στοιχεία, παρατίθενται κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων με προσκεκλημένους επιστήμονες, γνώστες του αντικειμένου, όπως οι Μιχάλης Τρίτος, Αστέριος Κουκούδης, Γιάννης Δήμας κ.α..

Η εκπομπή θα προβληθεί σε δύο μέρη.
Το πρώτο την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 10.00 μμ (επανάληψη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2.00 μμ) και το 2ο την επόμενη Παρασκευή στις 10.00 μμ.
Το τηλεοπτικό τρέιλερ της συγκεκριμένης εκπομπής είναι: http://www.youtube.com/enxoro#p/a/u/0/Wq8J5MsREO0 , ενώ ο δικτυακός τόπος της παραγωγής: www.enxoro.gr και www.youtube.com/enxoro

Αναζήτηση