Ζητούνται εθελοντές ορθόφωνοι για dvd με το Βλάχικο Γάμο της Παλαιομάνινας

15 γνήσια παραδοσιακά (πολυφωνικά) τραγούδια της Παλαιομάνινας σε cd Η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας, μετά την κυκλοφορία του cd μετά 15 βλάχικα (ηχητικό ντοκουμέντο) τραγούδια της Παλαιομάνινας Αιτωλοακαρνανίας, προωθεί μια ακόμα πρωτοβουλία: ψηφιοποίηση, με συγκέντρωση σε dvd του πλούσιου λαογραφικού υλικού που έχει στο αρχείο της και που αφορά το Βλάχικο Γάμο της Παλαιομάνινας (από το προξενιό έως το περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό, τραπέζι και γλέντι), την αναπαράσταση βλάχικων εθίμων ( «Σκάρος», «Περπερούνα», «Κουτάρου», Πορίε» κλπ), δύο αφιερώματα στο Μεσολόγγι και στα «Παιδιά της Σαμαρίνας», που έγιναν σε συνάντηση των Μεσολογγιτών «αρματωμένων» και του χορευτικού ομίλου Σαμαρίνας στην Παλαιομάνινα», πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικά από όλη σχεδόν την Ελλάδα και άλλα.
Για την αρτιότερη παρουσίαση των dvd αυτών είναι αναγκαία και η αφηγηματική τους κάλυψη.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται φίλοι που έχουν σπουδάσει ορθοφωνία και κατοικούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής να συμβάλουν εθελοντικά στην ενίσχυση της πρωτοβουλίας αυτής με την αφήγηση σχετικών έτοιμων κειμένων.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν με το γραμματέα της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας κ. Κώστα Φ. Κουτουβέλη στο τηλέφωνο 6972098451.

Αναζήτηση