Γαρδίκι Ασπροποτάμου - Ο τόπος και το τραγούδι του

Ο Τόπος και το Τραγούδι του - Γαρδίκι Ασπροποτάμου ΤρικάλωνΜε το φακό της εκπομπής αναδεικνύονται αυθεντικές, επιτόπιες καταγραφές και μικροί ξεχασμένοι λαϊκοί πολιτισμοί, οι οποίοι αντιστέκονται στην πολιτιστική ομογενοποίηση.

Καταγράφεται όχι μόνο η καταγωγή αλλά και η διαχρονική τους πορεία και εξέλιξη τους στο χρόνο. Πρώτες ύλες αυτής της καταγραφής ο χορός, οι μουσικοί, τα λαϊκά δρώμενα, οι τελετουργίες, τα πανηγύρια, τα μουσικά όργανα και  κυρίως ο «λαϊκός άνθρωπος» και τα δημιουργήματά του. 

έρευνα - παρουσίαση : Γιώργης Μελίκης
Σκηνοθεσία Μανώλης Ζανδές

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Σπύρος Αναστασίου - κλαρίνο
Σωτήρης Τόγελος - λαούτο
Κώστας Ακριβός - λαούτο, τραγούδι
Σωτήρης Γοργογέτας - ντέφι, τραγούδι

Ευχαριστούμε τον Σωτήρη Γοργογέτα, πρόεδρο του Μορφωτικού - Λαογρφικού Συλλόγου Γαρδικίου Τρικάλων
τον Σωτήρη Τόγελο, αντιπρόεδρο του Συλλόγου
το χορευτικό του Μορφωτικού - Λαογρφικού Συλλόγου Γαρδικίου Τρικάλων
το χορευτικό του Χορευτικού - Λαογραφικού Ομίλου "Ασκληπιος" Τρικάλων
τον Ηλία Ζαχαράκη, χοροδιδάσκαλο
το "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΒΕΛΟΥΣΙ"
και τους Μπάμπη και Ηλία Πολύμερο

AΘAMANIA 01-09-2012. Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ''Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ'' ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ''Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ'' ΤΗΣ ΕΤ3.AΘAMANIA 01-09-2012. Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ''Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ'' ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ''Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ'' ΤΗΣ ΕΤ3.

ΦΩΤΟ. ΤΟΥ ΣΩΤ. ΓΟΡΓΟΓΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΑΜΑΝΙΑ(ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ. 02-09-2012. ''Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ''.ΦΩΤΟ. ΤΟΥ ΣΩΤ. ΓΟΡΓΟΓΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΑΜΑΝΙΑ (ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ. 02-09-2012. ''Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ''.

Αναζήτηση