Όσο υπάρχουν Έλληνες - Στα ορεινά βοσκοτόπια (Documentary)

Όσο υπάρχουν Έλληνες - Στα ορεινά βοσκοτόπια (Documentary)Βάλια Κάλντα... Λίμνη Αώου... Πέτρα Ολύμπου... Υπάρχει ακόμα μια Ελλάδα απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς και αγνότητας. Μια Ελλάδα, ακόμα ζωντανή, πλούσια και αυθεντική, πλημμυρισμένη από τα αρώματα του τσαγιού, της ρίγανης, του αγριοτρίφυλλου και χιλιάδων λουλουδιών και βοτάνων που χαρίζουν το άρωμά τους στο γάλα των ζωντανών που τα τρώνε.

Σαΐτης Στέργιος... Καλόγηρος Μιχάλης... Μπούμπας Αποστόλης... Υπάρχουν ακόμα Έλληνες κτηνοτρόφοι, που μοχθούν όπως μοχθούσαν και οι πατεράδες και οι παππούδες τους, κρατώντας ζωντανή μια παράδοση χιλιάδων χρόνων. Αυθεντικοί Έλληνες που αγαπάνε τη φύση, τα ζώα, που ζουν σε αρμονία μαζί τους και που νοιάζονται για τον τόπο τους.
Το ντοκιμαντέρ "Στα ορεινά βοσκοτόπια" είναι μια παραγωγή της Όλυμπος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Οσο υπάρχουν Έλληνες...
Τόποι γυρίσματος: Βάλια Κάλντα, Πέτρα Ολύμπου, Κάμπος Δεσπότη, Ανήλιο Μετσόβου, Μέτσοβο - Λίμνη Αώου, Ζιάκας Γρεβενών, Περιβόλι Γρεβενών, Κρυόβρυση Ολύμπου.

Συντελεστές ταινίας
Βασίλης Λουλές: Σκηνοθεσία
Σταύρος Ψυλάκης: Μοντάζ & Σενάριο
Βαγγέλης Κουλίνος: Κάμερα
Δημήτρης Φαντάκης: Ηχοληψία
Θωμάς Καρανίκας: Στατική Φωτογραφία

Τραγουδά ο κτηνοτρόφος Μιχάλης Καλόγηρος

 


Αναζήτηση