Επιχείρηση "ΠΑΝΘΗΡΑΣ" - Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο - 2η ΕΚΔΟΣΗ

Επιχείρηση "ΠΑΝΘΗΡΑΣ" - Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο - 2η ΕΚΔΟΣΗΠολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη με τον τίτλο: «Επιχείρηση "ΠΑΝΘΗΡΑΣ" - Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο».

Στο βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει ανέκδοτα μέχρι σήμερα αρχεία του γερμανικού στρατού, παρουσιάζεται μία  από τις μεγαλύτερες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γερμανικού στρατού τον Οκτώβριο του 1943 στη Δυτική Ελλάδα με την επωνυμία «Πάνθηρας».

Στις 270 σελίδες του βιβλίου, καταγράφεται βήμα προς βήμα η πορεία και η δράση του γερμανικού στρατού σ’ όλους τους βλάχικους οικισμούς της Κεντρικής και Νότιας Πίνδου (Καλαμπάκα, Καστανιά, Γαρδίκι, Νεραϊδοχώρι, Περτούλι, Κρανιά, Χαλίκι, Μαλακάσι, Μέτσοβο, Περιβόλι, Κουτσούφλιανη, Μηλιά, Βωβούσα κ.α). Εκτός από σημείο χρονολογικής και πραγματολογικής αναφοράς η αφήγηση των γεγονότων της Πίνδου αναδεικνύει επίσης το είδος και τις διαστάσεις του πολέμου που διεξήχθη στην Πίνδο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βίωσαν τις καταστροφές των χωριών τους οι ντόπιοι πληθυσμοί.

Στην 2η έκδοση του βιβλίου «Επιχείρηση Πάνθηρας» υπάρχει σημαντική αναδιάταξη της ύλης σε σχέση με την αρχική έκδοση. Αφαιρέθηκαν ενότητες από τα εισαγωγικά κεφάλαια του βιβλίου και προστέθηκαν είκοσι πέντε σελίδες που εστιάζονται στο κυρίως μέρος της διεξαγωγής της επιχείρησης.

Στην βελτιωμένη έκδοση του «Πάνθηρα» περιλαμβάνονται επίσης 65 φωτογραφίες, 8 χαρτογραφήσεις και παρατίθενται 12 μαρτυρίες ατόμων που βίωσαν οι ίδιοι την καταστροφή του πυκνότερου στην Ελλάδα συμπλέγματος των βλάχικων οικισμών.

Δημήτρης  Ιωάννη Κωνσταντινίδης
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 6973383700
ISBN: 978-960-930957-8

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η 3η έκδοση του βιβλίου η οποία περιλαμβάνει την περιγραφή και ανάλυση των επικουρικών επιχειρήσεων με τις κωδικές ονομασίες «Τίγρης», «Πούμα» και «Λεοπάρδαλη», οι οποίες διαδραματίστηκαν στον γεωγραφικό χώρο που καταλαμβάνει η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Θεσσαλία και μεγάλο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας

Επιχείρηση "ΠΑΝΘΗΡΑΣ" - Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο - 2η ΕΚΔΟΣΗ

Αναζήτηση