Σε αυτή την κατηγορία θα προβάλλονται ηλεκτρονικά βιβλία σχετικά με τους βλάχους

Featured

Οι Βλάχοι στον δημόσιο λόγο τον 21ο αιώνα, Σιάσιου Αφροδίτη

Βλάχοι - ΒλάχισαιΤις τελευταίες δεκαετίες και, κυρίως, μετά την πτώση των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» το «βλάχικο ζήτημα», που είχε απασχολήσει τους ιστορικούς του προηγούμενου αιώνα, επανήλθε και πάλι στον δημόσιο λόγο.

Featured

Τα πρακτικά της ημερίδας «Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης: Η περίπτωση της βλάχικης γλώσσας»

Τα πρακτικά της ημερίδας «Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης: Η περίπτωση της βλάχικης γλώσσας»Σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Επιστημονική Εταιρία Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων διοργάνωσε στις 9 Νοεμβρίου 2019 Ειδική Ημερίδα με θέμα «Η γραπτή απόδοση των γλωσσών προφορικής παράδοσης: Η περίπτωση της βλάχικης γλώσσας»

Τα πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι Βλάχοι της Ελλάδας. Ταυτότητες και Ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο»

Οι Βλάχοι της Ελλάδας. Ταυτότητες και Ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο«Οι Βλάχοι της Ελλάδας. Ταυτότητες και Ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο». Αυτός ήταν ο τίτλος του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων που διεξήχθη στην Κοζάνη στις 11-12 Νοεμβρίου 2022.

Η Κρανιά Ασπροποτάμου και οι συνoικισμοί της (Δολιανά, Κονάκια)

Η Κρανιά Ασπροποτάμου και οι συνoικισμοί της (Δολιανά, Κονάκια) Δημήτρης Ι. ΚωνσταντινίδηςΟ τόπος μας είναι το λίκνο της ύπαρξής μας, το έδαφος όπου οι ρίζες μας βρίσκουν την πηγή της επιβίωσής τους και την κοιτίδα ανατροφοδότησης της μνήμης.

Αναζήτηση